21/9 2021

AaB med storsejr efter flere Lyngby-fejl

AaB slog Lyngby med 4-0 i Sydbank Pokalen i en kamp, hvor de kongeblå gav flere chancer væk.

AaB slog Lyngby med 4-0 i Sydbank Pokalen i en kamp, hvor de kongeblå gav flere chancer væk.

Pokalen

3. runde
FT

LYN

0 - 4

AaB

22'
0 1
Iver Fossum
Mål
31'
0 2
Milan Makaric
Mål
48'
0 3
Frederik Børsting
Mål
84'
0 4
Marcus Hannesbo
Mål

Den danske pokalfodbold ruller i disse dage. Tirsdag skulle AaB forbi Lyngby Boldklub i tredje runde af Sydbank Pokalen.

Til opgøret havde nordjydernes cheftræner Marti Cifuentes foretaget fem ændringer sammenlignet med fredagens 2-0-sejr over OB i 3F Superligaen. 

Jacob Rinne, Frederik Børsting, Malthe Højholt og Louka Prip var røget på bænken, mens Rasmus Thelander var ude med en skade. Derudover måtte Mathias Ross trække sig kort inden kampen grundet sygdom.

Lyngby havde fået en godkendt start på 1. division med fem sejre, ligesom de i pokalturneringen havde besejret Østerbro IF med 9-0 og Tårnby med 5-1 i de foregående to runder.

Hjemmeholdet startede også bedst og var tæt på en drømmestart, men reservekeeper Andreas Hansen hev en god redning frem, og så var han kommet godt fra start.

Herefter låste spillet sig mere fast, og det lignede to hold med respekt for hinanden.

AaB begyndte dog så småt at røre på sig efter et kvarters spil. Norske Iver Fossum, der har lavet tre mål i 3F Superligaen, var storspillende, og han var tæt på at bringe udeholdet foran.

Tre minutter efter viste Frederik Schram prøver på sine gode egenskaber i Lyngby-buret, da han afviste et skud fra Jakob Ahlmann, som i fraværet af Mathias Ross havde overtaget anførerbindet.

Den forløsende 1-0-scoring kom fra AaB's formstærke nordmand. Den nordmakedonske angriber Aleksander Trajkovski fandt Fossum, der scorede sikkert.

Herefter fik Lyngby det sværere og sværere, og det udnyttede serbiske Milan Makaric. Et stort koks i Lyngbys forsvar gjorde, at han fra kanten af feltet uden problemer kunne gøre det til 2-0, som var stillingen ved pausen.

Fra anden halvlegs start havde Lyngby ikke rigtig fået afstemt, hvordan de skulle undgå flere defensive fejl. 

Gustav Mortensen lavede en dårlig brysttæmning og kom til at servere den for fødderne af Frederik Børsting. 3-0 til AaB.

Herfra stod der AaB på det meste, og det skulle også blive til 4-0.

Marcus Hannesbo kom først på et hovedstød ved bagerste stolpe i det 84. minut og kvitterede for Kasper Kusks indlæg.

Dermed blev tredje runde endestationen for Lyngby i denne udgave af den danske pokalturnering, mens AaB er sikret endnu en kamp.

24 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0